Originele missie video, uitgezonden in juli 1969, waarin de Apollo 11-astronauten verschillende taken uitvoeren tijdens extravehicular activity (EVA)-operaties op het oppervlak van de maan.
De EVA duurde ongeveer 2,5 uur en alle wetenschappelijke activiteiten werden naar tevredenheid afgerond.
De Apollo 11 (EVA) begon om 22:39:33 uur. EDT op 20 juli 1969 toen astronaut Neil Armstrong als eerste uit het ruimtevaartuig tevoorschijn kwam.
Terwijl hij afdaalde, liet hij de Modularized Equipment Stowage Assembly los op de afdalingstrap van de Lunar Module.
Een camera op deze module zorgde voor live televisieverslaggeving van de eerste stap van de mens op de maan.
Tijdens dit eerste bezoek aan de maan bleven de astronauten binnen ongeveer 100 meter van de maanmodule, verzamelden ongeveer 47 pond aan monsters en voerden vier experimenten uit. Na ongeveer 2 uur en 31 minuten aan de oppervlakte te hebben doorgebracht, beëindigden de astronauten de EVA op 21 juli om 01:11:13 uur EDT.
Verken NASA's 70 meter diepe ruimte communicatie schotel (360° video)
De antennes van het Deep Space Network zijn de onmisbare schakel naar robotverkenners die zich buiten de aarde wagen. Ze bieden de cruciale verbinding voor het besturen van ons ruimtevaartuig en het ontvangen van hun nooit eerder vertoonde beelden en wetenschappelijke informatie op aarde, waardoor ons begrip van het universum, ons zonnestelsel en uiteindelijk onze plaats daarin wordt voortgestuwd.
NASA 2021: Laten we naar de maan gaan
Om meer te weten te komen over de missies die in deze video worden genoemd, kun je een diepe duik nemen in deze links:
Ongelooflijke beelden van Jupiter van NASA's 'JunoCam'
Missie teamleden praten over de missie.
Wij zijn NASA
Nu bouwen we aan het volgende hoofdstuk, keren we terug naar de maan om te blijven en bereiden we ons voor om verder te gaan.
NASA bij Saturnus: Cassini's Grand Finale
Voor meer informatie over het maken van deze video, inclusief de wetenschap achter de beelden, zie de functie op https://saturn.jpl.nasa.gov/news/3016...
NASA | Thermonucleaire kunst - De zon in Ultra-HD (4K)
Deze gebeurtenissen kunnen onze ruimteomgeving tot aan de uiterste randen van ons zonnestelsel doen rammelen.