Het schijnt altijd, staat altijd in vuur en vlam met licht en energie die het weer, de biologie en meer aandrijven. Naast het levend houden van het leven op aarde, zendt de zon ook een constante stroom van deeltjes uit, de zonnewind genaamd, en barst ze af en toe uit met gigantische wolken van zonnemateriaal, coronale massa ejecties genoemd, of explosies van röntgenstralen die zonnevlammen worden genoemd.

Deze gebeurtenissen kunnen onze ruimteomgeving tot aan de uiterste randen van ons zonnestelsel doen rammelen.

In de ruimte houdt NASA's Solar Dynamics Observatory, of SDO, onze dichtstbijzijnde ster 24/7 in de gaten. SDO legt beelden van de zon vast in 10 verschillende golflengten, die elk helpen om een ​​andere temperatuur van zonnemateriaal te benadrukken.

In deze video beleven we SDO-beelden van de zon in ongekend detail. Gepresenteerd in ultrahoge definitie, presenteert de video de dans van het ultrahete materiaal op onze levengevende ster in buitengewoon detail, en biedt een intiem beeld van de grote krachten van het zonnestelsel.


1 september 2021

Verken NASA's 70 meter diepe ruimte communicatie schotel (360° video)

De antennes van het Deep Space Network zijn de onmisbare schakel naar robotverkenners die zich buiten de aarde wagen. Ze bieden de cruciale verbinding voor het besturen van ons ruimtevaartuig en het ontvangen van hun nooit eerder vertoonde beelden en wetenschappelijke informatie op aarde, waardoor ons begrip van het universum, ons zonnestelsel en uiteindelijk onze plaats daarin wordt voortgestuwd.

Lees meer »
31 december 2020
22 september 2019
16 november 2018

Wij zijn NASA

Nu bouwen we aan het volgende hoofdstuk, keren we terug naar de maan om te blijven en bereiden we ons voor om verder te gaan.

Lees meer »
4 april 2017
1 september 2015